DUHAN A MAX THE SAX SPOJILI SILY V SPOLOČNEJ NAHRÁVKE ASK THE DUSK

Východoslovenský producent Duhan žije aktuálne v Bratislave. Okrem produkovania sa venuje DJ-ingu a hre na klávesové nástroje. V týchto dňoch prekvapuje so skladbou, ktorú nahral s rakúskym saxofonistom menom Max the Sax.

Kto by nepoznal popredného predstaviteľa electro swingu z rakúskeho mesta Linz? Málokto však vie, že Parov Stelar ešte predtým, než mal vlastnú kapelu, hrával ako DJ-ej so saxofonistom menom Max the Sax. Neskôr sa stal i súčasťou jeho kapely.

Expresívny štýl a pozitívna energia tohto saxofonistu zaujala slovenského producenta Duhana.

Výsledkom tohoto záujmu je ich spoločná pieseň „Ask The Dust“, ktorú charakterizujú zaprášené swingové sample, tanečný beat, atmosférické zvuky zo syntetizátora a zvuk „živého“ saxofónu.

O vzniku novej piesne Duhan hovorí: „Max the Sax je interpret ktorého sledujem už dlhšiu dobu. Poznám ho práve vďaka Parov Stelar Band. Náš prvý kontakt vznikol na základe jedného môjho videa so saxofonistom, kvôli ktorému ma kontaktoval. Pravdepodobne si vtedy myslel, že ten saxofonista som ja. Po istej dobe som dokončil demo a do výslednej nahrávky som mal záujem pozvať saxofonistu. Skúsil som osloviť práve jeho, pretože skladba mi sedela do jeho štýlu hrania. V tej dobe som už mal jeho štýl dobre zmapovaný.“

Skladba „Ask The Dusk“ vychádza na značke Max the Sax Records.

O produkciu a celkový mix sa postaral Duhan, mastering zastrešil Max the Sax a o vizuálnu stránku sa postarali spoločne.

„Jeho pripomienky k mixu ma inšpirovali posunúť zvuk na vyššiu úroveň, čo v praxi znamenalo ísť viac minimalistickou cestou. Pre mňa ako producenta, ktorý prelína žánre, je vždy výzva spraviť skladbu pestrú ale zároveň neprekombinovanú,“ hovorí Duhan.

O svojej ďalších plánoch Duhan hovorí: „Touto skladbou štartujem novú etapu tanečnej elektronickej tvorby. Budem v nej ešte viac spájať organické prvky svojho rukopisu, ktorý som doteraz budoval.“

NMR (foto: archív Duhan, Dita Vollmond)